Vlaams Belang boos op regering: "Geef die mensen toch een eerlijk pensioen op eerlijke leeftijd"

door: STS
bouwvakker
Afbeelding bron: Pixabay

Vlaams Belang is ontstemd omdat een motie van die partij om een lijst met zware beroepen te maken, werd weggestemd door alle partijen, behalve PVDA.

"Wij zijn verbijsterd over het gedrag van de zogenaamd 'sociale' paars-groene coalitie", klinkt het. "Ik hoor overal spreken van 'compenserende maatregelen' en 'zorg dragen voor de zorgsector', maar als het aankomt op de zware beroepen voor de private sector, is het oorverdovend stil", stelt Kamerlid Ellen Samyn van VB.

"Toen de regering-Michel de pensioenleeftijd naar 67 jaar verhoogde, werd daarbij meteen de belofte gemaakt dat deze maatregel niet zou gelden voor mensen die een heel leven risicovol of mentaal en fysiek zwaar werk hadden verricht. Met het aantreden van de nieuwe regering werd helaas al snel duidelijk dat van de vorige beloftes niets meer zal in huis komen. Er stond geen letter over in het regeerakkoord."

"Dat ze dat dan maar eens gaan uitleggen aan de bouwvakkers en de havenarbeiders die zich in weer en wind letterlijk hebben krom gewerkt. Of vandaag aan de zorgverleners die applaus krijgen, maar verder niet veel meer", aldus Samyn.