Vlaams Belang hekelt plannen federale regering: “Wereldvreemdheid”

door: BVDO
de voltallige regering De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaams Belang staat versteld van wat de partij "de wereldvreemdheid" van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) noemt in de relancemaatregelen van de federale overheid.

Vlaams Belang heeft het niet voor het federale relanceplan. “Het federale deel van het Europees coronarelancegeld, dat ook bedoeld is om de bedrijven in nood te helpen, zal door haar voor een aanzienlijk deel vergooid worden aan de groene klimaatagenda", zegt Kamerlid Reccino Van Lommel (Vlaams Belang).

"Het toont waar de prioriteiten liggen: niet bij het helpen van wie getroffen werd in deze crisis, maar bij het doordrukken van de groene agenda. Nu is het tijd om onze economie uit de nood te helpen, niet om politieke wensprojecten erdoor te duwen."

Het Vlaams Belang vraagt al om vooral oog te hebben voor de bedrijven die vandaag en in de komende periode het hoofd moeilijk boven water kunnen houden. "Het is al bijzonder zuur dat van het EU relancegeld verplicht 37 procent naar groene energie en 20 procent naar digitalisering gaat, terwijl onze bestaande economie in de kou blijft staan. Onze economie staat daar nu niet echt om te springen."

Van der Straeten zei maandag op Radio 1 dat de bedrijven en KMO's die nu nood lijden alsnog zullen profiteren omdat ze in haar plan toegang krijgen tot groene energie. "Dit getuigt niet alleen van wereldvreemdheid, het is echt de mensen in het gezicht spuwen. Ongelooflijk dat de regeringsleden die zich liberaal noemen dit laten gebeuren", besluit Van Lommel.