Premier De Croo krijgt heel wat lof in eigen land: “België is een pionier in Europa”

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Vorige week vrijdag stelde premier Alexander De Croo het Belgische relanceplan voor. Volgens Groen maakt dat van ons land een voorbeeld in Europa.

Groen is uitermate tevreden met het relanceplan van de federale regering. “Goedbetaalde lokale jobs, meer hernieuwbare energie, voor eerst in 10 jaar investering in onze spoorwegen en dat allemaal om de grootste uitdaging ooit - de klimaatverandering - te tackelen”, laat de partij in een mededeling horen.

En de lofzang op de premier gaat verder. “We zetten België op de kaart als groene pionier in Europa. België legt een pak meer groene ambities aan de dag dan wat Europa vraagt. Het Europese herstelfonds wordt ingezet als een motor van een groene relance.”

Voorzitter Meyrem Almaci ziet het relanceplan als een verlenging van het regeerakkoord. “Ons regeerakkoord is het groenste ooit, dit relanceplan maakt dat verder waar. Ons land heeft de afgelopen jaren veel tijd verloren. Kostbare tijd die we met dit relanceplan nu inhalen”, voegt Meyrem Almaci er nog aan toe.