Vlaams Belang waarschuwt voor grote asielstroom uit Afghanistan en vraagt actie

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaams Belang waarschuwt ervoor dat nu de radicaal-islamitische Taliban heel Afghanistan heeft veroverd, er mogelijk een grote asielstroom op gang zal komen naar Vlaanderen. De partij vraagt de Vlaamse regering om gericht te screenen op Taliban-aanhangers en de integratievoorwaarden te verstrengen.

"Als er opnieuw op grootschalige basis Afghanen worden binnengelaten, zal men onvermijdelijk ook islamfundamentalisme importeren", zo uit Vlaams Parlementslid Sam van Rooy zijn bezorgdheid.

"Daarom roep ik de Vlaamse Regering op om gericht te screenen op moslimfundamentalisten en Taliban-aanhangers en om de integratievoorwaarden te verstrengen."

"Specifiek voor Afghanen moet een apart traject in het leven worden geroepen dat expliciet inspeelt op een mogelijke sharia- en Taliban-verheerlijking. Door de open grenzen kwamen jihadisten en moslims met IS-opvattingen uit Syrië gemakkelijk dit land binnen."

"Met de machtsgreep van de Taliban en de islamitische asielstroom vanuit Afghanistan mag niet dezelfde fout worden gemaakt. De moslimfundamentalisten en Taliban-aanhangers moeten eruit worden gehaald, óók bij de duizenden in Vlaanderen reeds aanwezige Afghanen."