Bart De Wever woest na seksueel getint 'grapje': "Hou uw manieren, het is hier geen café!"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft zich tijdens de gemeenteraad kwaad gemaakt. Dat gebeurde na een uitspraak van Sam van Rooy (Vlaams Belang).

Van Rooy reageerde op het feit dat schepen Els van Doesburg was opgedaagd in een plunje van de reinigingsdiensten van de stad.

"Ik zie dat ze voor de gelegenheid een speciale outfit heeft aangetrokken, voor mijn motie wellicht, waarvoor veel dank. En wie denkt dat alleen vrouwen opgewonden raken van mannen in een uniform, die moet ik tegenspreken. Dat is andersom ook zo. Dus ook daarvoor dank", liet van Rooy verstaan.

"In een openbare zitting heeft zoiets geen plaats. Dat heeft niets te maken met woke, dat heeft te maken met correcte manieren, een minimum aan opvoeding", reageerde Bart De Wever.

"Grappig? Het was niet grappig, mijnheer van Rooy. Ik heb mevrouw van Doesburg niet zien lachen. Ik heb niemand zien lachen. Ik heb uw fractie zien lachen, en dat waren de enigen."

"Humor vergt een bepaalde context, mijnheer van Rooy. U moet uw manieren houden ten opzichte van vrouwelijke raadsleden, zo eenvoudig is het."

"Het zou u passen als u zich zou verontschuldigen ten opzichte van mevrouw van Doesburg. En we zijn hier in zitting, we zijn hier niet in een café. Gedraag u dan ook een beetje als een raadslid. En niet als een kroegtijger. Dat is het minimum dat we hier mogen vragen."