Vlaams Belang-kopstukken reageren op homo-outing van Chris Janssens

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Parlementslid Chris Janssens (Vlaams Belang) verraste zaterdag door in een kranteninterview te verkondigen homoseksueel te zijn. Zelfs zijn ouders en zus wisten dat nog niet.

"Vandaag out ik me als homo. Vanaf morgen ben ik gewoon weer het Vlaams Belang-parlementslid dat zijn kiezers naar beste vermogen probeert te vertegenwoordigen, ten bate van Vlaanderen en alle Vlamingen", schreef Janssens op Twitter.

"Wat ben ik blij voor Chris!", reageert VB-voorzitter Tom Van Grieken. "M'n ondervoorzitter is homo en komt er nu ook publiekelijk voor uit! Maar vooral: Chris is meer dan enkel zijn outing: een politieke strijdmakker die in 2024 mee het politieke bestel op zijn grondvesten gaat doen daveren!"

"Chris is nog steeds diezelfde uitstekende politicus, kameraad en topcollega die nog eens zeer moedige interviews geeft ook! Ik wens hem veel liefde en geluk. We zetten ons samen in voor Vlaanderen!", schreef Kamerlid Barbara Pas.

"Als vrouwenliefhebber kan ik niet zeggen dat ik stomverbaasd ben over dit nieuws. Ik ken Chris al vele jaren en werk zeer goed met hem samen. Hij is een uitermate intelligente en belezen man met het hart op de juiste plaats. Mijn steun heeft hij voor 100%!", schreef Sam van Rooy.