Assita Kanko geschokt: "Marc Van Ranst vergelijkt mij met de taliban"

door: STS
Assita Kanko
Afbeelding bron: Photonews

Europees Parlementslid Assita Kanko (N-VA) vindt dat viroloog Marc Van Ranst over de schreef is gegaan in een discussie over de hoofddoek.

Kanko verzet zich tegen de hoofddoek, omdat die volgens haar symbool staat voor de onderdrukking van vrouwen.

Ze reageerde op Twitter op het nieuws dat taxichauffeurs in Afghanistan nu geen vrouwen zonder hoofddoek meer mogen vervoeren.

Marc Van Ranst stelde vervolgens: "De taliban-geradicaliseerden vinden dat een vrouw zonder hoofddoek niet welkom is als passagier in een taxi. Jij vindt dat een vrouw met een hoofddoek niet welkom is als schepen in een gemeenteraad. Jullie zijn allebei bezig met te beslechten wat vrouwen wel en niet mogen doen."

"Mij vergelijken met de taliban. Marc Van Ranst kan dat. Slechte wil is een understatement", reageerde Kanko.

"De taliban zijn terroristen met veel bloed aan de handen. Waar is de empathie van Van Ranst voor de miljoenen vrouwen die religieus onderdrukt worden? De hoofddoek staat voor hun onderwerping."

Boudry

Filosoof Maarten Boudry viel Kanko bij: "Schandelijke vergelijking, Marc Van Ranst. Wat je ook vindt van dat hoofddoekverbod, het is totaal onvergelijkbaar met de misogyne, moordlustige taliban. En dat zeg je tegen Assita Kanko, die zélf slachtoffer is van dat religieuze fanatisme. Excuses zijn gepast."

Download nu de gratis app van Redactie24