Vlaams Belang wil verandering aan nummerplaten: "Vanaf 1 januari"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang pleit voor een verandering aan de nummerplaten van voertuigen en heeft daarvoor een wetsvoorstel ingediend.

De partij wil het kenteken 'B', dat aangeeft dat het om een Belgisch voertuig gaat, in Vlaanderen (en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) vervangen door 'VL'. Voertuigen in Wallonië zouden een 'W' moeten krijgen.

"Sinds 1 januari 2011 int de Vlaamse overheid de jaarlijkse verkeersbelasting. En ook de belasting op de inverkeerstelling, de aanvullende verkeersbelasting en het eurovignet worden sindsdien door het Vlaamse Gewest geïnd en niet meer door de Federale Overheidsdienst Financiën", zegt VB-Kamerlid Frank Troosters.

"Het is dan ook niet meer dan logisch dat de nummerplaten deze realiteit weerspiegelen en ik vraag de federale regering dus om al het nodige te doen om deze aanpassing mogelijk te maken."

"De huidige lijst met Europese codes die een specifiek grondgebied voorstellen stelt geen enkel probleem om nieuwe codes toe te voegen."

Nieuwe nummerplaat?

Oude nummerplaten zouden niet meteen ingewisseld moeten worden. "We vinden het niet noodzakelijk om alle uitgegeven nummerplaten onmiddellijk in te wisselen voor een nieuw, officieel exemplaar van Vlaanderen of Wallonië."

"Vanaf 1 januari moeten wat ons betreft deze nummerplaten wel de norm worden en zullen ze moeten worden afgeleverd bij de eerste inschrijving van een voertuig of bij elke aangelegenheid waarbij de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV) moet tussenkomen."

Installeer nu gratis de app van Redactie24