Weyts neemt controversiële maatregel voor onderwijs: “Ouders op hun verantwoordelijkheid wijzen”

door: BVDO
Ben Weyts
Afbeelding bron: Photonews

Minister Ben Weyts (N-VA) wil dat kinderen zindelijk zijn als ze naar school gaan. De verantwoordelijkheid ligt volgens de minister bij de ouders.

Volgens minister van Onderwijs Ben Weyts hebben ouders de belangrijkste rol in het zindelijk maken van hun kinderen. Volgens zindelijkheidsexperten kunnen ouders rond de leeftijd van 18 maanden beginnen aan het zindelijkheidsproces.

Met de juiste methodes kunnen jonge kinderen dan in de meeste gevallen relatief snel zindelijk worden. “We willen de onderwijskwaliteit ook in het kleuteronderwijs opkrikken”, zegt Weyts in een mededeling.

“Eén van de manieren om dat te doen is mikken op meer zindelijke kleuters. Kleuterjuffen en kleuterleiders hebben vandaag letterlijk hun handen vol met de niet-zindelijke kindjes. Ik vind het niet verkeerd om ouders hier op hun verantwoordelijkheid te wijzen.”

Over het onderwerp is al heel veel gezegd en geschreven. Jaren geleden werd de officieuze verplichting om zindelijk te zijn vooraleer men naar school gaat aan de kant geschoven.  "Wie echt waardering heeft voor de personeelsleden van de kleuterklas, die maakt op tijd werk van zindelijkheid."

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24