Angstaanjagend wat 144 kleuters in ons land gedaan hebben

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: ROB-TV
Vorig jaar hebben in totaal zo’n 144 kinderen jonger dan 6 jaar een ernstig misdrijf gepleegd in ons land. En dan gaat het niet om het stelen van snoepjes.

Het was Vlaams Parlementslid Lorin Parys (N-VA) die de cijfers bij politie en parket ophaalde. 1.257 kinderen jonger dan 12 jaar vorig jaar een misdrijf gepleegd hebben. Kleuters - in zes op de tien gevallen jongetjes - waren verantwoordelijk voor 144 van die feiten. 

De kinderen jonger dan 6 jaar pleegden de meeste misdrijven in Brussel. Het gaat daar om 39 feiten. Daarna volgt de provincie Antwerpen  (33) en Oost-Vlaanderen (30).

Het gaat dan om feiten als verwondingen (29 feiten), aanrandingen (14) en drugsdelicten (5). “Voor wie ouder is dan 12 jaar is het jeugddelinquentierecht van toepassing, maar voor zulke jonge kinderen geldt dat natuurlijk niet", zegt Parys in Het Laatste Nieuws. 

"Maar ze hebben soms wel nood aan een heel specifieke behandeling. Denk aan kleuters die seksuele agressie plegen. Deze ontnuchterende cijfers laten zien dat we er echt wel snel bij moeten zijn als het mis dreigt te lopen."