Wil Kristof Calvo de nieuwe voorzitter worden van Groen? Dit antwoordt hij

door: MRO
Kristof Calvo Groen
Afbeelding bron: Photonews

Nadat Meyrem Almaci bekendmaakte dat ze stopt als voorzitter van Groen, moet de partij op zoek naar een opvolger. Kristof Calvo sluit niet uit dat hij zich kandidaat zal stellen, maar wil dit ook nog niet bevestigen.

Of Calvo zich kandidaat zal stellen? "Dat is echt nog niet aan de orde. Ik ga daarover nadenken. Het is veel te vroeg om daar iets over te zeggen. Ik vind dat eigenlijk ook niet zo'n belangrijke vraag", zo blijft hij het antwoord schuldig in VTM Nieuws.

"Partijvoorzitters zijn veel te belangrijk in ons land. Wat mij betreft mag je partijvoorzitters afschaffen. Ze lopen vaak in de weg, ze verdrinken in hun eigen mening."

Calvo was bijzonder ontgoocheld dat hij geen ministerpost kreeg in de Vivaldi-regering. "Die pagina is voor mij enorm lang geleden omgeslagen. Ik zit hier met veel ideeën, met veel enthousiasme, met veel energie. Ik ben helemaal niet gefrustreerd dat ik vandaag geen minister ben."

"Wij hebben twee prachtige ministers. Iedereen respecteert het werk van Petra en Tinne. Het is zaak om vooruit te kijken en een doorstart te maken."