"Zelfs dan zonder premier De Croo": Francken boos na watersnood en Taliban-blitzkrieg

door: MRO
Theo Francken en Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken (N-VA) kan niet begrijpen dat het parlement maar niet samenkomt voor een debat over de watersnood in Wallonië. Bovendien komt het parlement ook pas volgende week samen over de toestand in Afghanistan. 'En dan nog zonder premier De Croo', maakt Francken zich boos.

"Terwijl de UK, Nederland en zelfs het Europees Parlement plenaire spoeddebatten over de Taliban-Blitzkrieg houden, komt bij ons het parlement pas volgende week donderdag samen, en zelfs dan zonder de Premier", aldus Theo Francken.

"We moeten het doen met Wilmès, Dedonder en Mahdi. Ik stelde de eerste vraag om een spoeddebat te houden intussen 10 dagen geleden."

Dat er ook over de overstromingen geen dringend Kamerdebat komt, toont volgens Francken aan dat de Belgische democratie zich in een 'verlamde toestand' bevindt.

"Over de watersnood in Wallonië komt er, ondanks ons aandringen, zelfs helemaal geen urgent Kamerdebat. Dat de Kamerleden van de meerderheid dit alles laten passeren, zegt genoeg over de verlamde toestand waarin onze Belgische democratie zich bevindt."

"Zo murw geslagen door de coronacrisis dat zelfs de grootste binnenlandse ramp in decennia het Kamerkadaver niet meer tot leven kan wekken."