Theo Francken ergert zich: "Wie hierbij kritische vragen durft te stellen is extreemrechts, bruin en ranzig"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft op sociale media een reeks berichten geplaatst waarin hij zich vragen stelt over de evacuatie van mensen uit Afghanistan.

"Wie kritische vragen durft te stellen bij deze halsoverkop evacuatie is extreemrechts, bruin en ranzig volgens de goede kant", steekt Francken van wal.

"Wel, hier komen er nog enkele: Waarom versterking naar Islamabad? Wat gaan die daar nu nog doen? Islamabad Airport zit al propvol en je geraakt de stad amper in?"

"Als ze erheen vliegen om bij zware incidenten naar Kaboel te gaan en de Westerse troepen en belangen te verdedigen, waarom moeten ze hun zware wapens dan thuislaten?"

"Fedasil geeft in Peutie toelichting bij de asielprocedure, hoe kunnen we zeker zijn dat ze hier wel asiel aanvragen? Wat met mensen die doorreizen naar andere landen en van de radar verdwijnen?"

"Waarom worden alle parlementaire adviezen omtrent humanitaire luchtbrug in de wind geslagen?"

"Wat kwam er tot nu toe uit de veiligheidsscreening? Wanneer gebeurt die juist? Als ze al hier zijn? Werden er al mensen geweigerd of onder toezicht geplaatst?"

"Aan hoeveel fixers en tolken zitten we nu al? Ik hoorde ooit een maximumgetal van 42. Is de drempel om bestempeld te worden als tolk/fixer niet te sterk verlaagd? Weken geleden luidde het nog dat de drempel 'echt hoog moest liggen'."