Zuhal Demir reageert fel na wat ze ontdekt over papa van mishandelde baby: "Ziek word ik ervan"

door: STS
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister Zuhal Demir kan niet geloven dat een vader die is opgepakt voor poging tot doodslag op zijn baby thuis een straf met een enkelband uitzat voor eerder geweld ten opzichte van een baby.

De man uit Courcelles, in Henegouwen, zat thuis met een enkelband nadat hij in 2015 al 12 jaar cel kreeg voor poging tot doodslag op een baby, in 2013. Het 4 maanden oude kind liep toen een gebroken schedel en gebroken ribben op.

"Ziek word ik van dit soort wanbeleid", schrijft Zuhal Demir (N-VA) in een bericht op Facebook. 

"Ik ga het het blijven herhalen: de enkelband wordt misbruikt als detentiemethode. Er vallen slachtoffers."

"Schuldig verzuim is een misdrijf in het Belgisch recht waarvan sprake is wanneer iemand het nalaat een ander te helpen die in groot gevaar verkeert, terwijl men kon helpen zonder zichzelf in gevaar te brengen."

"Is dat niet exact wat een rechtbank doet wanneer ze een veroordeelde voor poging tot doodslag op een weerloze baby thuis opsluit in het gezelschap van....een weerloze baby?"

"Ik weet het wel, een minister mag geen kritiek hebben op de rechterlijke macht. Maar een moeder, mag die het dan? Ik hoop dat de rechter die deze babymishandelaar opnieuw bij een baby opsloot de eer aan zichzelf houdt. En indien nodig daar wat hulp bij krijgt."