Zuhal Demir trekt pijnlijke conclusie: "De overheid heeft gefaald in haar kerntaak"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Uit marktonderzoek blijkt dat de Vlaming onvoldoende op de hoogte is van energietransitie. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vindt dat de overheid gefaald heeft.

Het onderzoek toont aan dat 53% van de Vlamingen het begrip 'energietransitie' (overschakelen op hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie, red.) niet kent en dat 40% denkt er niet persoonlijk aan te kunnen bijdragen.

De link tussen de digitale meter en de energietransitie wordt door 45% van de Vlamingen niet gemaakt.

"De overheid heeft gefaald in haar kerntaak om mensen voldoende te informeren", stelt minister Demir in een persbericht.

Gezonde planeet en betaalbare energiefactuur

"Dat betekent dat we nu gaan doen wat al eerder had moeten gebeuren. Want, we willen wél allemaal meewerken om een gezonder leefmilieu te bekomen, de planeet gezond achter te laten voor onze (klein)kinderen en om onze energiefactuur betaalbaar te houden."

Concreet lanceert Demir in samenwerking met energiebedrijven, vakverenigingen en maatschappelijke organisaties de informatiecampagne Meemetdestroom.be, met de slogan 'Zuiniger, slimmer en groener'. De campagne zal de komende jaren lopen.

"De klimaat- en energietransitie is belangrijk om onze levenskwaliteit vandaag te verbeteren, maar ook om de levenskwaliteit van onze kinderen en kleinkinderen in de toekomst te garanderen", besluit Demir.