Vernietigend commentaar op prins Harry: "De enige die racistisch was"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De Britse presentator Piers Morgan heeft opnieuw hard uitgehaald richting prins Harry. Een rechtstreeks gevolg van het spraakmakende interview dat de prins en echtgenote Meghan Markle aan Oprah Winfrey gaven.

Tijdens het bewuste gesprek vertelde het koppel hoe een niet nader genoemd lid van de Britse koninklijke familie hen had gevraagd wat de huidskleur van baby Archie zou worden.

Presentator Piers Morgan vindt dat prins Harry anderen de les niet moet spellen in verband met racisme. "Ik heb vele malen leden van de familie ontmoet en ik geloof helemaal niet dat ze racistisch zijn", citeert The Daily Mail hem.

"Feitelijk is het énige lid dat zich ooit publiekelijk moest verontschuldigen voor racisme prins Harry zelf. Die gebruikte in 2006 een kwetsende term om een Pakistaanse soldaat te beschrijven met wie hij samenwerkte." Harry moest daarvoor ook al diep door het stof nadat hij een swastika-armband droeg tijdens een feestje.

"Harry was de énige. Is dat niet ironisch. Dat werd niet vermeld door Oprah Winfrey - en dat had ze wel moeten doen. Er zijn beschadigende beschuldigingen geuit, en op geen enkel moment werden die in vraag gesteld."