Gevaar met snoepgoed uit supermarkten: "Risico op verstikking, vooral bij jonge kinderen"

door: STS
Snoep
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Het Voedselagentschap haalt enkele snoepproducten uit de verkoop, die door verschillende supermarktketens verkocht werden.

Het gaat om 'Jelly straws zakjes assortiment (300 g) van het merk Jelly Straws', 'Jelly Straws Jar (potten 1,4 kg) van het merk Speshow', 'Jelly Straws mini (200 g) van het merk Speshow' en 'Jelly Straws Yoghurt (193 g) van het merk Jelly Straws'. Alle lotnummers en vervaldata zijn betrokken.

"We halen deze producten uit de verkoop en roepen ze terug van bij de consumenten wegens de aanwezigheid van niet toegelaten additieven, met name E407 en E410", meldt het FAVV.

"De aanwezigheid van deze additieven vormt geen gevaar voor de gezondheid maar kan in sommige levensmiddelen een risico vormen omdat het producten vaster maakt en zo verstikking kan veroorzaken, vooral bij minder aandachtige kinderen."

"Het verstikkingsgevaar schuilt vooral in de grootte, de vorm en de vaste consistentie van dit snoepgoed."

"De producten werden verdeeld door verschillende verkooppunten, waaronder Carrefour, AD en Proxy Delhaize, Intermarché, Spar... We vragen om dit snoepgoed niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24