Jumbo gaat grote veranderingen doorvoeren: Klanten gaan het zeker merken

door: STS
Jumbo
Afbeelding bron: Photonews

Bij supermarktketen Jumbo gaan ze grote veranderingen doorvoeren. Die hebben te maken met de "zeven zekerheden" van Jumbo.

Bij Jumbo hanteren ze al meer dan een kwarteeuw de "zeven zekerheden". Die zijn: "euro's goedkoper", "service met een glimlach", "voor al je boodschappen", "vers is ook écht vers", "vlot winkelen", "niet tevreden? geld terug!" en "jouw wensen staan centraal".

Na al die jaren is dat lijstje aan een opfrissing toe, vinden ze bij Jumbo. Zoals de wachttijdgarantie aan de kassa, waarbij de vierde klant in de rij zijn boodschappen gratis krijgt. Er bestaan tegenwoordig nu eenmaal zelfscankassa's. En de versheidgarantie vinden ze ook voorbijgestreefd, omdat versheid nu eenmaal de standaard is.

"Dat ook de laagsteprijsgarantie (die overigens in België nooit van kracht was) verdwijnt, springt uiteraard het meest in het oog", schrijft RetailDetail. "Klanten doen er volgens de retailer steeds minder beroep op, omdat er complexe regels aan verbonden zijn. Bovendien kennen de huismerken sinds 1996 een steile opmars."

"Wel wil de supermarktketen de basisbelofte 'euro’s goedkoper' blijven nakomen. Jumbo zal zich scherper onderscheiden op prijs, assortiment en service."