Klant zwaar teleurgesteld in Kruidvat: "Wat een dieptepunt, dit maakt me letterlijk misselijk"

door: STS
Kruidvat
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw die ging winkelen bij Kruidvat maakt zich op sociale media boos. "Wat een dieptepunt... Dit maakt me letterlijk misselijk", schrijft ze op Facebook.

De vrouw trok grote ogen in het Kruidvat-filiaal in Rijkevorsel. Daar wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen speelgoed voor jongens en speelgoed voor meisjes.

"Een grote 'meisjes'-muur speelgoed centraal in de winkel en een weggemoffeld 'jongens'-speelgoedrek bij het maandverband", schrijft Rein op Facebook.

"De meisjes krijgen een grote variëteit toebedeeld in alle fleurige kleuren van de regenboog. Gezelschapspellen, poppen, Harry Potter, Disney...."

"De jongens... Auto's, Transformers en geweren in donkere kleuren met een Minion en een Yoda ertussen. That's it. No need to say more I guess."

"Maar allez, vooral dat bordje dat aangeeft waar je het 'meisjesspeelgoed' vindt... Heel fout", reageert Kathleen.

"Een heel mooi voorbeeld van hoe het dus niet moet… Amai Kruidvat, er is nog veel werk", vindt Liesbeth.

"Schande. Grote ketens moeten en kunnen ook veranderen", schrijft Maarten. "Die genderkwalificatie in een winkel is pure onzin en zal hierdoor niet beter of slechter verkopen. Het is het waanidee van de winkeluitbater of gerant en moet aangekaart worden."

Kruidvat werd getagd in het bericht, maar de klantendienst reageerde niet.