Lege rekken bij Lidl en Delhaize: Dit product vind je nu niet meer

door: STS
supermarkt voeding
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Wie tegenwoordig in de supermarkten van Lidl of Delhaize op zoek gaat naar yoghurt van Danone, komt van een koude kermis thuis.

Dit komt door een discussie over de prijzen. De energie- en transportkosten zijn gestegen, en Danone wil die kosten doorrekenen.

Lidl en Delhaize aanvaarden de nieuwe prijzen echter niet. Het resultaat: geen yoghurt van Danone meer in de winkelrekken.

In de Delhaize-winkels hangen er bordjes: "Beste klant, Delhaize wil op elk moment haar producten tegen competitieve prijzen aanbieden aan haar klanten. Door moeilijke onderhandelingen met de leverancier zijn meerdere producten tijdelijk niet meer beschikbaar. Gelieve ons voor dit ongemak te verontschuldigen."

"Danone heeft tariefverhogingen voorgesteld die onacceptabel zijn voor Delhaize", zei woordvoerder Roel Dekelver op VTM. "Ze zijn hoger dan wat wij realistisch achten. Vandaar dat die producten niet meer beschikbaar zijn."

Danone reageerde schriftelijk bij de commerciële zender: "We voeren een constructieve dialoog om de leveringen zo snel mogelijk te hervatten."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24