Misnoegde klant van Lidl heeft genoeg gezien: "Ik ga jullie winkel boycotten en mijn geld bij ALDI uitgeven"

door: STS
Lidl
Afbeelding bron: MRO

Een klant van Lidl heeft via Facebook een klacht gestuurd naar de supermarktketen. De man vindt het niet kunnen dat er op de parking grote reclameborden met affiches van het Vlaams Belang prijken.

"Beste Lidl Belgium", schrijft Marcel. "Toen ik daarstraks buitenkwam uit uw winkel op de Slachthuislaan vielen mij op uw parkeerterrein twee grote reclame billboards van het Vlaams Belang op. Ik betreur dat ik ze niet had gezien voor ik uw winkel binnenstapte."

"Ik moet zeggen: ‘Il faut le faire’, zoveel lef hebben om zowat de helft van uw klandizie en ook van uw divers personeel dagelijks te confronteren met de boodschap dat u ze eigenlijk liever niet ziet komen en ze nog liever zo snel mogelijk ziet gaan naar 'hun eigen land'."

"Want, we moeten elkaar geen Liesbeth noemen, u weet ook wat het gedachtengoed van het Vlaams Belang is. Kom niet af met 'dat wisten wij niet'. Ik sta er toch nog van te kijken omdat op uw site zo'n mooie verklaring over 'de duurzaamheidsstrategie en doelstellingen' staat."

"Denkt u dat u een geloofwaardige uitleg kunt geven, waarbij reclame maken voor een racistische partij die van het promoten van ongelijkheid haar core business maakt, in uw duurzaamheidsprogramma past?"

ALDI

"Nu, het zal u duidelijk zijn dat ik niet zo content ben over uw keuze. Ik maak me geen illusies: u zal er niet van wakker liggen. Gelukkig ligt de ALDI aan de overkant van de straat. Dus heb ik besloten om uw winkel te boycotten."

"Dat gaat toch over ongeveer 400 euro per maand die ik bij uw concurrent zal spenderen. Die heeft alles wat u ook hebt, behalve de Griekse yoghurt, maar die haal ik dan wel bij de Turk op de hoek. En misschien krijg ik wel navolging."

De klantendienst van Lidl antwoordde: "Bedankt voor jouw opmerking. We zijn dit intern aan het bekijken. Veel hangt af van wie de eigenaar van de gevel is en of de eigenaar redactioneel toezicht heeft op de inhoud. Meer informatie kunnen wij hierover op dit moment niet geven. Fijne dag verder."