Nu komt het uit: onthulling over prijzen in supermarkten

door: STS
Supermarkt - winkelwagen - diepvries
Afbeelding bron: Photonews

Meerdere supermarktketens pakten de jongste tijd uit met koopkrachtacties en prijsverlagingen op een groot aantal producten. Maar tegelijk werden er wel prijsverhogingen doorgevoerd op andere producten, zo blijkt nu.

Carrefour, Aldi en Lidl kondigden de afgelopen weken prijsverlagingen op honderden producten aan.

Onderzoeksbureau Daltix - dat voor het grootste deel in handen is van de Colruyt Group - maakt echter een kanttekening bij deze prijsverlagingen. De supermarktketens verhoogden tegelijk namelijk de prijzen van veel andere producten.

"Carrefour verlaagde de laatste twee maanden de prijs van 2.033 producten, maar 5.519 producten werden duurder", klonk het op VTM.

In dezelfde periode werd bij Delhaize de prijs van 1.672 producten verlaagd en ging de prijs van 4.325 andere producten omhoog.

Bij Albert Heijn gaat het om 767 prijsdalingen en 2.812 prijsverhogingen. Bij Colruyt werden 1.646 producten goedkoper gemaakt en 4.579 andere producten duurder gemaakt.

"Voor Aldi en Lidl, die in ons land nog steeds geen webshop hebben, is de analyse van Daltix minder gedetailleerd, maar de dataleverancier stelt niettemin dat ook de twee Duitse retailers tussen begin maart en begin mei de prijzen vaker hebben verhoogd dan verlaagd", weet Gondola.