Opgelet! Eigenaars van een printer van HP kunnen mooie vergoeding ontvangen

door: BVDO
printer
Afbeelding bron: Unsplash

Werkte jouw printer van HP niet met de nieuwe inktpatronen die je ervoor had gekocht? Dat komt misschien door de Dynamic Security-technologie die HP in zijn printers had geïnstalleerd. Die technologie zorgde er namelijk voor dat de printers stopten met werken wanneer ze patronen detecteerden zonder originele HP-chip.

In september vorig jaar bereikte Euroconsumers een akkoord met HP om alle eigenaars van de betrokken printers te vergoeden. HP stemt ermee in om 1.350.000 US dollar ter beschikking te stellen voor het betalen van de schadevergoeding aan eigenaars van HP-printers die beweren schade te hebben geleden als een gevolg van het feit dat ze niet wisten dat de printers met Dynamic Security waren uitgerust.

Consumenten in België, Italië, Spanje en Portugal kunnen dus compensatie vragen wanneer ze tussen 1 september 2016 en 17 november 2020 eigenaar of bezitter waren van bepaalde printers.

Schadevergoeding

Afhankelijk van het model van de printer ligt de forfaitaire schadevergoeding op 20, 35 of 50 euro. Consumenten kunnen ook een aanvullende schadevergoeding van maximaal 45 euro bekomen indien ze kunnen bewijzen dat ze door Dynamic Security meer schade hebben geleden. In geen enkel geval kan een eisende consument meer dan 95 euro ontvangen.

Consumenten in België kunnen hun klacht indienen via deze link bij Test Aankoop en dat tot begin juni van dit jaar.