Deze winkels geven geen papieren kassabon meer: "Onaanvaardbaar"

door: STS
Kassaticket
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Testaankoop is niet te spreken over de beslissing die genomen werd bij kledingwinkels ZARA en Berschka. Die geven klanten geen papieren kassaticket meer.

Wie bij ZARA of Bershka gaat winkelen, kan nu enkel nog een kassaticket verkrijgen door een mobiel telefoonnummer of een e-mailadres op te geven en zo een link te ontvangen, of door de app van de winkel te downloaden.

"Onaanvaardbaar", zegt Testaankoop. "Wij vinden dat klanten altijd de keuze moeten hebben tussen een papieren of digitale kassaticket." De consumentenorganisatie gaat de zaak voorleggen bij de Economische Inspectie.

"Wij zijn van mening dat ZARA en Bershka bewijsmiddelen waarop hun klanten beroep kunnen doen op ongeoorloofde wijze beperken door hen te dwingen een e-mailadres of mobiel telefoonnummer op te geven", zegt woordvoerder Laura Clays.

Digitale kloof

"Bovendien maakt dit soort praktijken de digitale kloof alleen maar groter, terwijl we er juist alles aan zouden moeten doen om die te bestrijden. Het feit dat veel klanten tevreden zijn met een digitaal kassaticket betekent nog niet dat anderen er geen recht meer op zouden hebben."