Opmerkelijk: Zóveel kan je besparen door in buitenland boodschappen te doen

door: STS
Supermarkt - Delhaize - kassa
Afbeelding bron: Photonews

De prijzen in de supermarkten zijn dezer dagen torenhoog. Veel Belgen steken de grens over om boodschappen te doen, en dat blijkt te lonen.

Test Aankoop stelde een mandje met 162 basisproducten samen en vergeleek de gemiddelde prijzen in België, Frankrijk, Nederland en Luxemburg.

"Voor de 162 producten die we hebben geanalyseerd, is Frankrijk over het algemeen goedkoper dan Luxemburg, Duitsland, Nederland en België", klinkt het.

"In Frankrijk kan je gemiddeld 9% besparen op je boodschappen, en dat kan zelfs oplopen tot 19% als je internationale merken koopt."

"Het grootste verschil zit in brood en graanproducten en zuivel (34% goedkoper in Frankrijk). Voor conserven en andere voedingsmiddelen kan je ook beter naar Frankrijk gaan."

"En voor producten met een lange houdbaarheid, zoals dranken, kan het ook de moeite waard zijn om naar Frankrijk te trekken: gemiddeld kan je 13% besparen op frisdrank en een fles Evian van 1,5 liter kost er zelfs 64% minder."

"Vooral voor internationale merken betalen we in België gemiddeld meer dan in andere landen. Op één uitzondering na: in Nederland zijn ze nog duurder. Schoonmaak- en hygiëneproducten van internationale merken zijn het goedkoopst in Duitsland. Bier en alcoholische dranken zijn dan weer het goedkoopst in Luxemburg (27% goedkoper dan in België)."