Oproep tot strengere regels voor wie gaat winkelen: "Overheid moet ingrijpen"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Deze week gingen er strengere maatregelen tegen het coronavirus in, maar de winkels - ook de niet-essentiële - blijven wel open, in tegenstelling tot in het voorjaar. Vakbond ACV pleit daarom voor strengere maatregelen bij het winkelen.

Afgelopen zomer moesten we nog alleen gaan winkelen en mochten we maximaal dertig minuten in een winkel blijven. Dat is nu van de baan, tot ergernis van het ACV.

De christelijke vakbond ijvert voor strengere regels, die de overheid moet opleggen. "Wij zijn zeker geen vragende partij om de winkels te sluiten, integendeel. Voor ons mag er ook nog 'funshoppen' zijn, maar we willen dat de maatregel van één persoon, maximum twee personen per familie, opnieuw gerespecteerd wordt", klonk het op Radio 1. "We mogen niet op café of restaurant, maar wel met tien personen een winkel binnenstappen. Dat kan voor ons niet."

Anderhalve meter

"We willen ook dat elke klant een karretje moet nemen in de voedingswinkels. Dat zorgt ervoor dat de afstand van anderhalve meter behouden kan worden, want een karretje is anderhalve meter lang."

"Wij vragen zowel aan de overheid als aan handelsfederatie Comeos om te kijken naar de afspraken die midden mei gemaakt zijn. Nu is de situatie erger dan toen, dus die afspraken moeten opnieuw gerespecteerd worden."