Personeel van Ferrero-chocoladefabriek in Aarlen trekt aan alarmbel

door: BVDO
Ferrero Kinder
Afbeelding bron: Photonews

Het federale voedselagentschap FAVV besliste afgelopen vrijdag om de fabriek van Ferrero in Aarlen voor onbepaalde tijd te sluiten.

In december al werd de salmonellabesmetting ontdekt, maar het bedrijf zegt dat het toen de nodige stappen ondernam. Toch werden er mensen ziek door het eten van besmette chocolade-eieren.

De ongerustheid bij het personeel is bijzonder groot over wanneer weer gewerkt mag worden. Deze week lag de productie in de fabriek sowieso stil, omdat er onderhoud van de machines gepland was.

Er werken in de fabriek in Aarlen 700 vaste personeelsleden en vaak tot meer dan 300 tijdelijken. Bart Vannetelbosch van vakbond ACV vraagt dat het bedrijf het verschil tussen het loon en de tijdelijke werkloosheid bijpast zolang de fabriek gesloten blijft.

Zo hoeft niemand loonverlies te lijden door de salmonellakwestie. Dat liet Vannetelbosch vanmorgen horen in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Hij begrijpt ook niet dat er problemen zijn met de gezondheid.

“Het staat echt in schril contrast met hoe de mensen daar dagelijks werken. De fabriek is heel streng, er zijn veel procedures en audits die gebeuren”, klinkt het. “Wat er nu gebeurt, is echt een verrassing, omdat het helemaal in tegenstrijd is met het beleid dat elke dag gevoerd wordt.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24