Sciensano doet schokkende ontdekking over voeding in onze supermarkten: "En ze stimuleren dat"

door: STS
supermarkt voeding
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Gezondheidsinstituut Sciensano heeft een studie uitgevoerd naar voeding in onze supermarkten. Die blijkt voor het merendeel ongezond te zijn.

In 16 Vlaamse gemeenten werden 55 supermarkten van vijf supermarktketens - Aldi, Carrefour, Colruyt, Delhaize en Lidl - onder de loep genomen.

De conclusie is dat de gemiddelde verhouding tussen gezonde en ongezonde voeding in de Vlaamse supermarkten 0,36 is. "Dat betekent dat voor elke tien meter schaplengte ongezonde voeding er 3,6 meter schapruimte voor gezonde voeding is."

"De winkelomgeving van supermarkten in Vlaanderen bleek over het algemeen ongezond te zijn, waarbij supermarkten in lage-inkomensgebieden een ongezondere winkelomgeving hadden dan supermarkten in midden- en hoge-inkomensgebieden."

"Ondanks de toezeggingen van alle grote supermarktketens in Vlaanderen om gezondere voedingsomgevingen in de winkel te promoten en te creëren, geven onze bevindingen aan dat consumenten momenteel gestimuleerd worden om ongezonde in plaats van gezonde voedingsproducten te kopen."