Waarschuwing voor bekend snoepgoed uit Carrefour, Delhaize en Cora: "Niet van eten, terugsturen"

door: STS
Carrefour & Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

Er is een probleem met snoepgoed dat we allemaal kennen. Het Voedselagentschap waarschuwt daarvoor.

"Perfetti Van Melle haalt het product 'Fruit-tella 4x Strawberry' uit de handel na een analyseresultaat van ons waarbij een verhoogd gehalte MOSH geconstateerd is", meldt het FAVV.

MOSH is de afkorting van Mineral Oil Saturated Hydrocarbons, oftewel verzadigde koolwaterstoffen uit minerale oliën. MOSH kan zich opstapelen in verschillende weefsels en organen.

Het betrokken product draagt lotnummer V07218F en uiterste houdbaarheidsdatum oktober 2024. Dit werd in België geleverd aan Carrefour, Delhaize Group, Superlog en Cora.

"Het betreffende lot is niet meer aanwezig in de winkelschappen", zegt de snoepgoedfabrikant. "We verzoeken consumenten die het product mogelijk nog in huis hebben om de verpakking met daarop het betreffende lotnummer te retourneren."

Vergoeding

"Perfetti Van Melle kan dan de gemaakte kosten voor het product vergoeden. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om uw naam en rekeningnummer hierbij te vermelden."

"De verpakking kan gratis geretourneerd worden met de post via Perfetti van Melle Benelux B.V., t.a.v. Consumenten service. Antwoordnummer: 10390. 4800 VB, Breda, Nederland."