Hier kijkt iedereen al naar uit: "Dit kan binnen twee jaar in elke smartphone zitten"

door: STS
apps
Afbeelding bron: Unsplash

In Las Vegas vindt momenteel de technologiebeurs CES plaats. Een van de zaken die er worden voorgesteld, is een nieuw soort smartphone-camera.

Het bedrijf Spectricity voegde een zogenaamde multispectrale camera toe aan een smartphone. Die kan ware kleuren vastleggen op foto.

"Smartphone-gebruikers zijn al een tijdje gefrustreerd door het feit dat hun toestellen niet in staat zijn om de kleuren die ze zelf zien accuraat weer te geven - of het nu gaat om een ondermaatse foto van een prachtige zonsondergang, een slechte weergave van huidskleur of een verkeerde tint verf in de doe-het-zelfzaak", klinkt het.

"Dit komt omdat smartphones eigenlijk kleurenblind zijn. Door een gebrekkige automatische witbalans die het witpunt verkeerd inschat, zijn ze niet in staat om kleuren nauwkeurig te meten."

"Met de gloednieuwe 'S1' multispectrale camera zorgen we voor echte doorbraak. De camera levert essentiële informatie die nodig is voor een perfecte kleurweergave - zelfs nauwkeuriger dan het blote oog."

"Deze camera kan binnen twee jaar in elke smartphone zitten. Hij wordt momenteel getest door bijna elke grote smartphone-fabrikant", klinkt het nog.