Installeer deze app voor alle noodgevallen: "Kan levens redden"

door: STS
Smartphone
Afbeelding bron: Pixabay

Er is een verandering doorgevoerd aan een app die we allemaal zouden moeten installeren op onze smartphone. Het gaat om 112 BE, waarmee je makkelijk een noodnummer kan bellen.

"Sinds 1 juli is er een nieuw icoon verschenen op de app 112 BE, de app die levens kan redden", laat de Algemene Directie van de Civiele Veiligheid weten.

"Het gaat over het icoon 'Help - Andere noodnummers', dat is toegevoegd op de tweede pagina van de app naast de '1722'-iconen."

Met de 112 BE app kan je in een noodsituatie, wanneer er meestal ook paniek heerst, snel in contact komen met de hulpdiensten, zonder dat je het specifieke nummer moet onthouden of opzoeken. "Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie, afhankelijk van welke hulp je nodig hebt."

Antigifcentrum, Child Focus en Card Stop

De app kan ook gebruikt worden om contact op te nemen met het noodnummer 1722, voor niet-dringende en niet-levensbedreigende brandweerhulp bij storm of wateroverlast.

En dat is lang niet alles. "Een klik op het nieuwe 'Help'-icoon geeft je voortaan toegang tot andere noodnummers zoals '1733' voor de dokter van wacht, het Antigifcentrum, Child Focus, Tele-onthaal, Card Stop…"

Wie de app al geïnstalleerd had, doet er goed aan om die even te updaten, zodat je het nieuwe icoontje ziet op de tweede pagina van het menu.

Volg Redactie24 nu op Instagram