WhatsApp krijgt leuke nieuwe mogelijkheden dankzij AI

door: STS
whatsapp
Afbeelding bron: Unsplash

AI, artificiële intelligentie, is aan een opmars bezig. Dat is ook Meta, het bedrijf achter WhatsApp, niet ontgaan.

Bij Meta wordt er dan ook hard gewerkt aan de implementatie van Meta AI in WhatsApp. Dat zorgt voor tal van nieuwe mogelijkheden voor de gebruikers van de wereldwijd razend populaire chatapplicatie.

Meta AI is al in het Engels beschikbaar in de Verenigde Staten, en wordt nu ook in meer dan tien andere landen beschikbaar in het Engels. België behoort voorlopig niet tot het lijstje, maar de verwachting is dat Meta AI uiteindelijk voor alle WhatsApp-gebruikers beschikbaar zal worden.

Gebruikers kunnen met Meta AI een vraag stellen vanuit de zoekfunctie bovenaan de chats. Wie begint met typen, krijgt suggesties om uit te kiezen, of kan een volledige vraag typen. "Antwoorden over sport, entertainment en actualiteiten worden verstrekt door toonaangevende zoekproviders", zegt Meta.

Ook met afbeeldingen en video's wordt er heel wat mogelijk. "Gebruikers kunnen een afbeelding verbeelden en deze supersnel laten verschijnen. Met een paar letters onthul je een nieuwe afbeelding in realtime en krijg je zelfs een video van je creatie te zien, die je kunt delen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags whatsapp AI