Daphne Paelinck deelt erg triest nieuws over haar dochtertje

door: STG
Afbeelding bron: VRT

Daphne Paelinck speelt de rol van Christine in 'Thuis'. Deze week deelt ze erg triest nieuws over haar jongste dochtertje.

Vorig jaar beviel Daphne Paelinck van haar tweede dochtertje. In Dag Allemaal vertelt ze voor het eerst openhartig over een rollercoaster aan emoties. Ze deelt dan ook bijzonder droevig nieuws.

"In week 25, toen m’n vliezen braken, was de overlevingskans maar 50%, en ook de kans op hersenschade was even groot. Geen cijfers om vrolijk van te worden”, klinkt het. “Uiteindelijk heb ik zes weken in ’t ziekenhuis gelegen, tot Mae de vierde dag van m?n dertigste week besloot om toch te komen.”

Daarna volgde er nog enkele weken waarbij Mae nog in de couveuse moest blijven. "Ik kon haar niet vastpakken wanneer ik dat wou, en ze werd gevoed via een sonde in plaats van aan m?n borst … Maar hoe moeil?k het ook was, ik wist dat ze in goede handen was. Ze kon nergens beter liggen dan daar”, zegt Daphne.

Hoewel Daphne toch nog altijd alert probeert te blijven heeft ze de rust intussen wel teruggevonden. Dochtertje Mae stelt het dan ook goed.