Elektrische step onmiddellijk in beslag genomen nadat politie onvoorstelbare ontdekking doet

door: STS
Elektrische step
Afbeelding bron: Shutterstock/Andrey_Popov

Bij een controleactie met bijzondere aandacht voor fietsen, bromfietsen en steps heeft de politie enkele opmerkelijke ontdekkingen gedaan.

Het verkeersondersteuningsteam Zuid van de Antwerpse politie hield samen met de afdeling verkeer, enkele wijkteams en wijkagenten een controleactie.

Die bracht heel wat aan het licht. "Er werden twee elektrische steps in beslag genomen omdat ze niet in orde waren met de regelgeving."

"Eén e-step was opgedreven en haalde snelheden tot 95 kilometer per uur. Zeven bestuurders van steps kregen een boete omdat ze te jong waren, op het trottoir reden of in de verkeerde richting reden."

Ook andere weggebruikers werden gecontroleerd. "Vier fietsers kregen een boete omdat ze een gsm gebruikten aan het stuur, of in de verkeerde richting fietsten."

Een minderjarige met een bromfiets liep eveneens tegen de lamp. "Hij had niet de juiste boorddocumenten bij. De bromfiets bleek opgedreven te zijn tot 100 kilometer per uur. De bestuurder had geen geldig rijbewijs, droeg geen beschermende kledij en kon geen verzekeringsattest tonen."

De agenten besloten om de bromfiets eveneens in beslag te nemen.