Politie haalt elektrische step uit verkeer en staat versteld: "Nog nooit meegemaakt"

door: STS
Elektrische step - politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een snelheidsduivel uit het verkeer geplukt. Die reed niet met een wagen, maar met een sterk opgevoerde step.

Het was de politie van Sint-Genesius-Rode die de ontdekking deed. Agenten hielden een actie tegen inbraken, en controleerden verdachte voertuigen en personen. "Toen zagen we een stepper die duidelijk sneller reed dan de toegelaten snelheid", vertelde commissaris Ken De Decker aan de openbare omroep.

De bestuurder van de step werd uit het verkeer gehaald. Daarna werd de elektrische step aan een snelheidstest onderworpen op de rollen. Vreemd genoeg ging de step helemaal niet sneller dan de maximum toegelaten 25 km/u.

Maar toen kwam de aap uit de mouw. De agenten vonden een knopje waarmee de snelheid van de step opgedreven kon worden. "Toen we dat indrukten, merkten we dat de step tot wel 99 km/u kon rijden."

De politie zegt wel vaker met opgevoerde elektrische steps te maken te krijgen, maar nog nooit met eentje die zo'n hoge snelheid kan halen. De illegale step werd in beslag genomen.

(Archieffoto)