Anderlecht en Vincent Kompany krijgen zware klap te verwerken: "Toekomst ziet er niet rooskleurig uit"

door: MAB
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht speelde gisteren 1-1 gelijk tegen landskampioen Club Brugge dankzij een owngoal van Jack Hendry. De Brusselaars eindigen dit seizoen als derde.

Vincent Kompany was trots op zijn manschappen na de wedstrijd gisteren. De oefenmeester zag zijn spelers opboksen tegen een zeer sterk Club Brugge, en met resultaat. "Ik ben zo, zo, zo fier op mijn jongens. Je kan je dat echt niet inbeelden", klonk het na afloop van de partij. 

"Ze stonden hier als volwassen jongens. Ze hebben gevochten. Deze namen die je hier vandaag zag gaan het Belgisch voetbal nog kleuren. De kloof met Club Brugge is groot, maar iedere keer zijn we competitief. In deze realiteit en context ben ik een fiere coach."

Al weet de Brusselse T1 wel dat het volgend jaar nog moeilijker zal worden om Club Brugge te verschalken. "Iedereen spreekt over prijzen. Het heeft geen nut om het te zeggen. Wie pakt de prijzen in België? Club Brugge. Wie in Duitsland? Bayern München. Wat hebben ze gemeen? Geld. Wel, het heeft geen zin om over prijzen te praten. De financiële toekomst van Anderlecht is niet zo rooskleurig."