Anderlechtfans ontploffen op Twitter na penalty voor AA Gent

door: BVDO
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

AA Gent won donderdagavond de inhaalwedstrijd in de Jupiler Pro League op bezoek bij Anderlecht. Het enige doelpunt viel in de tweede helft op strafschop.

De wedstrijd stelde bijzonder weinig voor. In de eerste helft was er nauwelijks iets te zien van beide ploegen. Ook de tweede helft was weinig soeps.

AA Gent claimde een penalty voor hands van Kana, maar kreeg die niet. Toch niet daarvoor. Een fout van Amuzu op Hong werd door de VAR wel als strafschop gezien.

Ref Erik Lambrechts ging de fase bekijken en oordeelde inderdaad dat het een penalty was omwille van een haakfout, al was dat niet echt goed te zien.

De fans van RSC Anderlecht reageerden al snel op sociale media over de beslissing die vooral door toedoen van het geklaag van Hein Vanhaezebrouck zou komen.

Hugo Cuypers twijfelde alvast niet en nam het geschenk dankbaar aan. Hij klopte de goalie van paarswit met een knal bovenin doel.

Een aantal reacties van de Anderlechtfans op Twitter...

“Het wekelijkse melken over den arbiter mist dus zijn effect niet. Schandalig.”

“Als je telkens mekkert over terecht onafgekeurde goals, krijg je uiteindelijk een onterechte penalty… Belgische arbitrage… wat een klucht.”

“Lobbywerk van Hein werkt. Wat een belachelijke penalty zeg.”

“Hein zijn gejank werpt zijn vruchten weer af. Triestige JPL.”

“Penalty??? This is a joke. Tactiek van Hein in de pers haalt z’n rendement.”

“Penalty. Omdat Heintje al een paar matchen wappert.”