Barcelona heeft hallucinante schuldenput en vraagt aan het Openbaar Ministerie om vorig bestuur eventueel te vervolgen

door: CDC
barcelona
Afbeelding bron: Photonews

Barcelona zit in vieze papieren en dat is grotendeels te wijten aan het wanbeleid van het vorig bestuur, dat probeerde voorzitter Joan Laporta duidelijk te maken bij een opmerkelijke persvoorstelling.

Barça heeft een onderzoek gevoerd naar de economische situatie van de club en stelde vast dat het vorige bestuur het wel erg bruin gebakken heeft. Er is een schuldenput van meer dan een miljard euro en vorig jaar verloor de club 480 miljoen euro. 

Dat wijten ze aan het beleid onder Josep Bartomeu. Er wordt vlakaf gesproken over corruptie en gesjoemel. Ze stelden dubieuze verrichtingen vast, betalingen zonder reden, valse betalingen en onevenredige betalingen.

Zo kregen bepaalde derde partijen commissies van 33% in plaats van de gebruikelijke 5%. Het verklaart ook waarom de lonen abnormaal hoog lagen bij Barça. Ze concluderen "dat er oneerlijk is omgegaan met het eigen vermogen van de club, waarbij het niet uitgesloten is dat de betrokkenen geld in eigen zakken hebben gestopt.”

Het bestuur wil echter niet te ver gaan in de beschuldigingen en geeft nu aan te zullen wachten op het Openbaar Ministerie. "We zijn het gerecht of de politie niet en we kunnen de middelen van de club niet steken in rechtszaken waarvan de uitkomst onzeker blijft, het is een complexe materie."
De club zelf zal nu vooral puin moeten ruimen en heropbouwen. 

Blijf op de hoogte van al het sportnieuws met de gratis app van Redactie24