Belgische beloften winnen van Denemarken dankzij deze talentvolle uitblinker

door: CDC
u21 rode duivels
Afbeelding bron: Photonews

De opvolging van de Rode Duivels staat er goed voor. De nationale beloftenploeg blijft ongeslagen nadat het Denemarken met het kleinste verschil kon verslaan in de EK-kwalificatie. Eén speler stak er bovenuit.

De Jonge Duivels haalden al 12 op 12 in de voorrondes voor het EK en staan aan de leiding in hun poule. Dat is voor een groot stuk te danken aan Loïs Openda. Hij is niet alleen de man-in-vorm bij Vitesse, ook bij de beloftenploeg maakt hij furore. Hij al scoorde vijf goals in vier wedstrijden.

Opvallend: ook Arthur Theate speelde mee bij de beloften. Dit terwijl hij afgelopen weekend nog bij de volwassen ploeg opgeroepen werd voor de Nations League. Nu kwam hij echter wél aan spelen toe, onder het goedkeurende oog van de meegereisde bondscoach Roberto Martinez

Het was echter vooral Openda die de show stal. Naast zijn winnend doelpunt zorgde hij ook voor het meeste gevaar. Hij werd beloond met een applausvervanging. Bij Club Brugge zien ze het graag, want ze verhuren hem enkel aan Vitesse. Club gaf eerder al aan dat hij volgende zomer weer in Brugge zal spelen.