Bernd Storck houdt zijn mannen scherp in aanloop naar duel tegen Union: "Meerdere spelers zijn inwisselbaar"

door: MAB
KRC Genk
Afbeelding bron: Photonews

Genk speelt vandaag om 16u in het Dudenpark tegen leider Union. De Limburgers begonnen goed aan het tweede deel van het seizoen en wonnen twee keer op rij in de competitie. De mannen van Bernd Storck staan voorlopig op de negende plaats in de competitie.

Maar Union is in bijzonder goede vorm. Het wordt moeilijk om iets te rapen in de hoofdstad en dat weet ook Genk-coach Bernd Storck. "Union staat er echt, als ploeg, als geheel. Ze zijn heel sterk in de omschakeling. Ik heb de ploeg daar ook op voorbereid. We zullen veel balbezit hebben, maar hoe we staan als we de bal verliezen, dat zal heel belangrijk zijn", staat er te lezen op de wedstrijd van de club.

De Duitse T1 houdt zijn spelers ook scherp door bijna wekelijks te roteren. Genk beschikt over een uitgebreide kern waar de trainer ook gretig gebruik van wil maken. "Ik heb veel goeie spelers, en ze willen allemaal werken tijdens de trainingen. Wel, dan ga ik echt niet wekenlang met dezelfde 11 spelen."

Kiezen is verliezen, en dat geldt ook in het voetbal. "Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar voor meerdere posities zijn de spelers inwisselbaar. De verschillen in kwaliteit zijn miniem. Bovendien zit je met de Belgen-regel."

Tags KRC Genk