Bestuur van Napoli stuurt een duidelijk signaal naar scorende Mertens

door: MAB
mertens insigne
Afbeelding bron: Photonews

Napoli won gisteren overtuigend met 4-1 tegen hekkensluiter Salernitana. Mertens en co staan voorlopig op een gedeelde tweede plaats in de Serie A samen met AC Milan. 

En Mertens stond opnieuw aan het kanon gisteren. De Rode Duivel scoorde vanop de stip en was goed voor assist. Kapitein Mertens leidde zijn ploeg naar een derde overwinning op rij met zijn zevende doelpunt in 17 wedstrijden. 

En toch lijkt het erop dat Napoli het contract van de aanvaller, dat deze zomer vervalt, niet zal verlengen. De club wilt besparen en ziet het niet zitten om het hoge loon van Mertens te blijven betalen. 

De Belg wilt echter niet weg uit het zuiden van Italië. Mertens liet al meerdere keren weten dat hij zich goed voelt bij Napoli, al zal hij toch stevig wat moeten inleveren als hij wilt blijven. "We hebben een alerte voorzitter die altijd een sterke ploeg wil bouwen. Hij houdt zich bezig met de contracten. Als een speler bij de club wil blijven, dan zal hij de voorwaarden van de club moeten aanvaarden", aldus Sporza die de voorzitter citeerde.