Breuk tussen Anderlecht en Kompany: "Daaraan hebben ze zich gestoord bij Anderlecht"

door: MAB
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Analist Peter Vandenbempt maakte gisteren in Extra Time de balans op van het afgelopen seizoen. Samen met Hein Vanhaezebrouck besprak hij de toekomst van Vincent Kompany bij Anderlecht.

Heel wat clubs in de Jupiler Pro League zijn naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. Bij Club Brugge denken ze aan assistent-coach Karl Hoefkens, Antwerp heeft zijn pijlen gericht op Mark van Bommel en Gent heeft Vanhaezebrouck voor nog twee extra seizoen aan zich gebonden. Maar wat met Vincent Kompany bij Anderlecht? 

"Geen idee", aldus Peter Vandenbempt. "Ik ben er niet noodzakelijk zeker van. Ik denk dat de directie minder tevreden is over het seizoen dan Kompany zelf eerlijk gezegd. Ze hebben zich ook redelijk gestoord aan zijn positieve communicatie. Zeggen dat voor hem het seizoen drie weken geleden al geslaagd was en nog eens herhalen "ofwel heb je geld ofwel geduld"..."

Ook de leuze van Anderlecht, In Youth We Trust, kwam er amper uit dit seizoen. "Na de match tegen Club Brugge begon hij weer over al die jonge gasten, terwijl het eigenlijk heel het seizoen Verschaeren de enige basisspeler was die echt uit de eigen jeugd kwam", reageerde Gert Verheyen scherp. "En voor de rest een of twee. Dat verhaal dat het met eigen jeugd moet gebeuren is toch geen excuus meer."