Brugge-fan is positivisme van Philippe Clement beu: “Begint op iemand te gelijken”

door: BVDO
Philippe Clement
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge moet thuis aan de bak tegen Standard, maar kan daarbij niet rekenen op de geelgeschorste Noa Lang.

Noa Lang pakte zijn vijfde gele kaart en is geschorst tegen Standard. Voor Philippe Clement geen reden tot paniek, hij ziet er ook wel iets positiefs in dat Lang aan de kant zit.

“Of Lang rust nodig heeft? Ja en neen. Je ziet heel vaak bij topteams in Europa dat hun aanvallende sterkhouders rond minuut 70 gewisseld worden voor frisse krachten. Wij hebben dat de laatste maanden door omstandigheden bijna niet kunnen doen. Daardoor hebben jongens als Noa en Charles De Ketelaere heel veel gespeeld”, klonk het op de wekelijkse persconferentie.

Voor Clement kan het dus geen kwaad dat Lang even verplichte rust heeft. Clement kijkt dan ook heel hard uit naar Nieuwjaar, waarbij hij extra mankracht krijgt. “Het is belangrijk om Izquierdo naar een volgend niveau te krijgen, en na Nieuwjaar sluit aanwinst Buchanan ook aan bij ons. Nusa is ook iemand die het profiel van Lang heeft, maar voor hem is het momenteel nog te vroeg.”

“Clement ziet blijkbaar in alles iets positief, begint op Martinez te lijken”, schrijft een fan op sociale media na de persconferentie. “Trouwens deze week kon en moest hij na 70 minuten wisselen, maar deed dit opnieuw niet.”