Carl Hoefkens gaat helemaal door het lint over scheidsrechter én penalty

door: BVDO
Carl Hoefkens
Afbeelding bron: Photonews

Carl Hoefkens was na afloop van de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC niet te spreken over de wedstrijdleiding. De 2-2 op penalty was gewoon een cadeautje oordeelde de Brugse trainer.

Niemand dacht aan een penalty toen Scott tegen de vlakte ging, maar dat was buiten scheidsrechter Lardot gerekend. Hij legde de bal op de stip, tot groot ongenoegen van heel Club Brugge.

Trainer Carl Hoefkens kon na afloop van de wedstrijd met zijn woede geen blijf. Hij verdween meteen in de catacomben, maar kwam uiteindelijk toch nog terug om zijn ongezouten mening te geven.

"Bij die penaltyfase wil de ref zich graag profileren", zei Carl Hoefkens bij Eleven Sports. "Hij kreeg 0,0 procent steun van de VAR. Het is nooit penalty, nooit. Ik heb er geen andere woorden voor."

Achteraf zocht Hoefkens zelfs de scheidsrechter niet op om uitleg te vragen over die strafschopfase. “Ik zie niet in wat nodig is om daarover contact te hebben. Hij wil laten zien hoeveel macht hij heeft en dan komt er geen reactie van de VAR. Daar heb ik het moeilijk mee.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24