'Club Brugge moet verkopen om zelf te kunnen kopen: deze drie spelers mogen vertrekken'

door: JDH
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge verloor zijn eerste oefenmatch met 0-1 van Zulte Waregem en er lijkt dus nog werk te zijn voor nieuwe coach Ronny Deila. Zijn kern staat nog niet op punt en er lijken nog een aantal spelers te mogen vertrekken. 

Op 27 juli moet Club Brugge al aan de bak tegen het Deense Aarhus in de tweede voorronde van de Conference League. Tegen Zulte Waregem ontbraken wel nog heel wat internationals. Maar ook op de transfermarkt wil Club zich nog roeren. 

Zo haalde het al Michal Skoras, Igor Thiago en Victor Barbera en wil Club ook nog Hugo Vetlessen (Bodø/Glimt) en Louis Patris (OHL) vastleggen. Maar rond die laatste twee spelers bleef het opvallend stil de laatste dagen. 

Club zou volgens transferspecialist Sasha Tavolieri eerst werk willen maken van de verkoop van enkele spelers om niet in de problemen te komen met de Financial Fair Play. Club kan dit jaar namelijk niet rekenen op het geld van de Champions League om grote uitgaven te doen. 

Volgens Tavolieri zou Club aan verdedigers Jack Hendry en Abakar Sylla en aanvaller Andreas Skov Olsen hebben laten weten dat ze bij een goed bod mogen vertrekken. Zij moeten dan de nodige miljoenen opleveren om transfers te doen.