Cynische Hein Vanhaezebrouck heeft opmerkelijke mening over de Supercup

door: AVL
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

Zondagavond vindt in het Jan Breydelstadion de strijd om de Supercup plaats. Het wordt een duel tussen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar KAA Gent

Hein Vanhaezebrouck gooide op de persconferentie, naar aanleiding van de wedstrijd, hoge ogen met enkele straffe uitspraken over de Supercup. Vanhaezebrouck vindt dat de Belgische Supercup niet au sérieux genomen wordt en noemde het zelfs een veredelde oefenmatch.

"Het zijn de Brugse Metten. We kunnen ermee lachen. Maar laat ons eerlijk zijn: de Supercup wordt in België niet serieus genomen. Alleen al het feit dat je niet speelt op neutraal terrein, zegt genoeg."

De coach van KAA Gent was ook kritisch om het feit dat Bruggeling Stanley Nsoki zijn schorsing van 3 weken mag uitzitten tijdens oefenmatchen én de Supercup terwijl Vanhaezebrouck zijn schorsing van 1 week zal moeten uitzitten op de eerste speeldag van de competitie. "De ene is geschorst voor vriendenmatchen en de Supercup, de andere voor officiële matchen. Dit krijg je niet uitgelegd aan het grote publiek."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24