De uitleg van bekerheld Davy Roef na winst tegen zijn ex-club Anderlecht

door: MRO
Davy Roef
Afbeelding bron: Photonews

AA Gent kroonde zich maandagnamiddag tot bekerwinnaar. Na 120 minuten stond de 0-0 nog steeds op het scorebord, maar in de strafschoppenreeks toonde Gent zich sterker dan Anderlecht. 

Davy Roef ontpopte zich tot de held van de namiddag voor AA Gent. De 28-jarige doelman stopte twee strafschoppen, maar bleef zeer bescheiden na de match. "Ik zat twee keer in de goede hoek. Dat is het verhaal", lacht hij bij Sporza.

"Wij hadden net daarvoor ook een penalty gemist en dan weet je dat die laatste een belangrijke is. Ik zat in de goede hoek en ik was blij en iedereen was blij."

Roef bekeek de afgelopen dagen beelden van de strafschoppen van Anderlecht en dat loonde. "Op het moment zelf wacht je nog een beetje af hoe hun aanloop is. Maar natuurlijk is er ook een beetje geluk bij want je weet nooit dat ze een schijnbeweging doen."

"Ik zie mezelf absoluut niet als matchwinnaar. Alle spelers en de staf hebben bijzonder hard gewerkt. Iedereen weet dat ik niet uitgelaten ben, maar ik denk dat ik vanavond toch eens los ga gaan."