Er lijkt maar één mogelijkheid: “Hij moet de opvolger van Roberto Martinez worden”

door: BVDO
Roberto Martinez
Afbeelding bron: Photonews

De voetbalbond werkt in alle stilte aan een contractverlenging van Roberto Martinez, zo raakte deze week bekend. Nochtans kijkt iedereen uit naar een andere bondscoach.

Het was toch even opkijken eerder deze week toen uitlekte dat de voetbalbond het contract van bondscoach Roberto Martinez met maar liefst vier jaar wil verlengen. Er wordt liever gekozen voor continuïteit dan een drastische verandering.

Er zijn meerdere factoren te noemen om bij Martinez te blijven. Daarin is zeker het loon van 2,8 miljoen euro per jaar een belangrijk element. De meeste grote namen die je wil binnenhalen zullen een veelvoud daarvan vragen. Zeker als het om een internationale trainer gaat.

Wat te Belgische trainers betreft is het moeilijk om iemand te vinden die effectief beschikbaar is en de job van bondscoach boven die binnen een club wil verkiezen. Voor Michel Preud’homme is het te laat, voor Vincent Kompany nog veel te vroeg.

De enige figuur die echt lijkt te passen in het plaatje is Philippe Clement, schrijft La Dernière Heure. De oud-trainer van Club Brugge is nu aan de slag bij AS Monaco, maar daar loopt het niet zoals hij dat wenst. De job van bondscoach zou een groot stuk zekerheid voor Clement bieden.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24