Europese duels extra belangrijk voor Belgisch voetbal

door: CDC
uefa logo
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond staan er 3 belangrijke Europese wedstrijden op de kalender voor het Belgische voetbal. AA Gent, Anderlecht en Antwerp winnen maar beter, of het Belgisch coëfficiënt op de UEFA-ranglijst keldert. 

België kent dit jaar 5 ploegen die Europees spelen. Brugge en Genk weten waar ze aan toe zijn in de groepsfase van respectievelijk de Champions league en de Europa League. 

Voor de 3 andere ploegen ligt het nog open. Antwerp kan ofwel naar de Europa League, ofwel naar de Conference League. Gent en Anderlecht moeten vol aan de bak, of ze liggen uit Europa voor september aanbreekt. 

Nu is de UEFA-coëfficiënt van België sterk achteruit gegaan. De uitschieter van 2016-2017, waar Anderlecht en Genk de kwartfinales van de Europa League haalden, viel weg, waardoor België nu pas op de 13e plek in de ranglijst staat. Landen zoals Oekraïne en Servië staan nu hoger.

Ons land werkt zich maar beter in de top 10 van de ranking, want anders verliest het zijn recht op een rechtstreeks ticket voor de Champions League. Een bijzonder aantrekkelijke en lucratieve bonus voor de landskampioen in spe.