Filip Joos gaat wel heel erg ver met kritiek op Turkse scheidsrechter

door: BVDO
Meler
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels verloren maandag met 0-1 van Slovakije. Al tijdens, maar vooral na de match was de Turkse scheidsrechter kop van jut.

De kritiek op de Turkse scheidsrechter groeide meer en meer naar de match tussen België en Slovakije vorderde. Die was deels terecht, maar over de twee afgekeurde goals moet eigenlijk niet gediscussieerd worden. Dat ging volgens de regels.

Je kan wel zeggen dat scheidsrechter Halil Umut Meler meer geel had mogen trekken voor de Slovaken en wat kwistig was met kartonnetjes voor de Belgen. En er had een VAR-check mogen gebeuren op hands van de Slovaken, waarbij de Rode Duivels zeker een strafschop hadden gekregen.

Tijdens de live-uitzending op Sporza ging Filip Joos in het slot van de match wel heel erg ver in zijn kritiek op de scheidsrechter. “Het is niet omdat je in elkaar wordt geklopt in eigen land dat je dan naar een EK mag gaan. Het is erg om te zeggen, maar het is gewoon ondermaats. Echt een heel zwakke leiding”, klonk het.

Daarmee verwijst Joos naar een incident waarbij Meler door een voorzitter op het veld neer geklopt werd, waarna de Turkse competitie even stopgezet werd. Voor Joos moet je hem daarom niet een plaatsje op het EK cadeau geven.

Tags Filip Joos